Nieuws

Online bridge bij bridgeclub “Alert Beuningen”

Vanaf maandag 6 juli online bridge
Door de coronaperiode zijn voor Bridgeclub Alert Beuningen sinds maart de activiteiten opgeschort. In één ruimte met elkaar spelen is voorlopig niet mogelijk. Daarom biedt het bestuur vanaf maandag 6 juli de mogelijkheid om met elkaar digitaal te gaan bridgen. U bridget tegen uw vertrouwde tegenstanders van bridgeclub Alert, alleen vindt het thuis via de computer plaats. Hoewel deze vorm van bridge minder spelvreugde zal brengen dan aan tafel bridgen, vindt het bestuur het belangrijk om dit aan de leden aan te bieden zodat er toch gebridged kan worden. De online-clubavond is de maandagavond.

Bridgen via Stepbridge
Bridgeclub Alert wordt als club lid van de bridgebond. Alle leden van Alert worden automatisch ook lid van de bridgebond. Zij ontvangen vanaf juli het maandblad “Bridge”. Omdat u lid wordt van de bridgebond, kunt u zich aanmelden voor een gratis lidmaatschap voor Stepbridge op www.stepbridge.nl. U kunt dan in een periode van 14 dagen gratis maximaal 150 spellen spelen.
Bridgeclub Alert organiseert op Stepbridge vanaf 6 juli op maandagavond online clubavonden, vanaf 19.30 uur. U kunt aan deze clubavonden gratis deelnemen tot 31 december 2020.

Geen extra kosten voor leden
Er zijn geen extra kosten voor de huidige leden. De extra kosten voor het lidmaatschap van de bridgebond worden gedekt uit een toegekende subsidie van de provincie Gelderland.

Minimale kosten voor nieuwe leden
We streven ernaar ook nieuwe leden aan te trekken voor de club. Dus kent u mensen die mee willen doen dan is dit altijd mogelijk. De kosten voor nieuwe leden bedragen € 20,- (€10,00 inschrijfgeld en Є10,00 contributie) voor de periode tot en met 31 december 2020. De nieuwe leden zijn dan ook lid van de bridgebond en ontvangen het maandblad “Bridge”. Ook deze kosten kunnen zo laag gehouden worden dankzij de subsidie van de provincie.

Meer online bridgen
Uiteraard kunt u op Stepbridge meer bridgen dan alleen op de clubavond. Daarvoor is wel een betaald lidmaatschap van Stepbridge vereist. Omdat u lid bent van de Bridgebond, krijgt u korting op dit lidmaatschap van Stepbridge.

Cursus online Bridge
Bridgeclub Alert geeft een cursus om online te gaan bridgen. Deze cursus richt zich niet op het bridgen zelf. U krijgt hulp bij het installeren van Stepbridge en de cursus zal u bekend maken met de systematiek van Stepbridge, zodat u kunt inloggen, aanmelden voor de avond, ed. En er zal duidelijk gemaakt worden hoe een digitale kaartavond verloopt. De cursus is gratis en zal voor (nieuwe) leden gehouden worden op 30 juni van 13.30 tot 16.30 in de Schakel en 2 juli van 13.30 – 15.30 in de Soos beide in het dorpshuis de Leghe Polder, Schoolstraat 16 in Beuningen. Er zullen respectievelijk drie en 2 bijeenkomsten per middag georganiseerd worden. I.v.m. het aantal deelnemers moet u zich aanmelden en krijgt u een tijd toegewezen. Per uur kunnen 8 deelnemers aanschuiven.
Aanmelden kan via info@bridgeclub-alert-beuningen.nl of contact opnemen met Herman van den Bosch 0651077184

Handleiding spelers Stepbridge
Klik hier om een handleiding (van Rob Stravers) voor het spelen als club op Stepbridge te bekijken.